Ovesné bulky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovesné bulky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 38504 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 kávová lžička | Droždí |
250 g | Mouka ovesná |
125 g | Mouka polohrubá |
1 kávová lžička | Olej olivový |
125 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Sůl |
350 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 128,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Ovesné vločky, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka ovesná, Mouka polohrubá, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovesné bulky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100ml vlažné vody. Necháme pět minut rozpouštět. Poté do mísy nasypeme ovesné vločky, špetku soli, mouku a zbytek vody, aby vzniklo lepkavé těsto. Vše zamícháme a vyklopíme z mísy na pracovní stůl. Nyní cca 5 minut hněteme. Těsto vrátíme do mísy a necháme cca 1,5 hodiny kynout na teplém místě. |
2 | Těsto rozdělíme na 16 stejných kousků a vytvarujeme z nich bulky. Bulky posypeme ovesnými vločkami a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, kde necháme dalších 30 minut kynout. |
3 | Před pečením každou bulku lehce potřeme vodou a pečeme 20 až 30 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů. |