Rajčatová polévka s ovesnými vločkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová polévka s ovesnými vločkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 38507 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1000 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Ovesné vločky |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 366,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Ovesné vločky, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová polévka s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli jemně nasekáme. Ovesné vločky nasucho opražíme na pánvi. |
2 | V hrnci na rozehřátém másle zpěníme cibuli, zaprášíme ji hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji vývarem (nebo vodou), rozmícháme, osolíme a krátce povaříme. |
3 | Přidáme rajčata a pod pokličkou vaříme 5-10 minut. |
4 | Polévku prolisujeme sítem, přivedeme k varu a přidáme opražené ovesné vločky. Vaříme asi 15 minut doměkka. |
5 | Nakonec polévku dochutíme solí a nasekanou petrželkou. |