Jednoduchý recept

Řecký venkovský chléb

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 38508

Ingredience

2 kávová lžička Droždí
20 g Lněné semínko
2 kávová lžička Med včelí
1 polévková lžíce Mléko polotučné
75 g Mouka kukuřičná
75 g Mouka pšeničná celozrnná
1 kávová lžička Olej olivový
1 špetka Sůl
350 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 130 kcal
Kilojoule 543kJ
7% Sacharidy 24 g
3% Tuky 2 g
8% Sodík 150 mg
6% Bílkoviny 4 g

Řecký venkovský chléb postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100ml vlažné vody. Nechme alespoň pět minut rozpouštět. Do mísy pak přidáme mouku, kukuřičnou mouku a špetku soli. Vše pak zalijeme zbytkem vody. Lehce promícháme a necháme 20 minut kynout na teplém místě. Po dvaceti minutách přidáme mléko, olej a med. V míse vytvoříme pevné, ale vlhké těsto.

2

Těsto pak vyklopíme na vál, pořádně ho prohněteme a necháme 1,5 hodiny kynout na teplém místě.

3

Těsto pak vrátíme na pracovní stůl a vytvoříme z něj 6 hranolů, které se budou vzájemně dotýkat, a přeneseme je na pomazaný plech. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě 1 hodinu kynout na plechu.

4

Nakonec vše posypeme sezamovým semínkem a dáme do trouby na 45 minut péct při těplotě 200 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept