Zdravý recept

Fazolky s pikantním mandarinkovým přelivem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3851

Ingredience

8 ks Datle
200 g Fazolové lusky zelené
2 polévková lžíce Harissa pasta
3 ks Mandarinky
2 polévková lžíce Med včelí

Nutriční hodnoty jedné porce

190% Kalorie 3,751 kcal
Kilojoule 15 692kJ
282% Sacharidy 1,014 g
3% Tuky 2 g
1% Sodík 17 mg
45% Bílkoviny 25 g

Fazolky s pikantním mandarinkovým přelivem postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme doměkka fazolky, buď v osolené vodě nebo v páře.

2

Mezitím v kastrůlku zahřejeme harissu s medem, přidáme vypeckované, na plátky nakrájené datle a přivedeme k varu. Poté odstavíme, vmícháme plátky oloupaných mandarinek a chvíli prohřejeme.

3

Uvařené fazolky scedíme a podáváme přelité mandarinkovou směsí.

Poznámka

Harissa-pikantní pasta z chilli papriček, originál k zakoupení např. ve specializovaných obchodech s arabskými specialitami Halal. Běžně v obchodech je k dostání česká nebo slovenská verze-ostrá papriková pasta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept