Fazolky s pikantním mandarinkovým přelivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolky s pikantním mandarinkovým přelivem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3851 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
8 ks | Datle |
200 g | Fazolové lusky zelené |
2 polévková lžíce | Harissa pasta |
3 ks | Mandarinky |
2 polévková lžíce | Med včelí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1 014g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 9g |
Vláknina | 182g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Datle, Fazolové lusky zelené, Mandarinky, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Harissa pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolky s pikantním mandarinkovým přelivem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme doměkka fazolky, buď v osolené vodě nebo v páře. |
2 | Mezitím v kastrůlku zahřejeme harissu s medem, přidáme vypeckované, na plátky nakrájené datle a přivedeme k varu. Poté odstavíme, vmícháme plátky oloupaných mandarinek a chvíli prohřejeme. |
3 | Uvařené fazolky scedíme a podáváme přelité mandarinkovou směsí. |
Poznámka
Harissa-pikantní pasta z chilli papriček, originál k zakoupení např. ve specializovaných obchodech s arabskými specialitami Halal. Běžně v obchodech je k dostání česká nebo slovenská verze-ostrá papriková pasta.