Hrášková polévka s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášková polévka s pórkem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 38518 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
300 g | Hrášek |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
1300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 544,3mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hrášek, Majoránka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášková polévka s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Hrášek podusíme asi 10 minut v 300ml osolené vody a rozmixujeme. |
2 | Na másle osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. |
3 | Rozmixovaný hrášek vložíme do hrnce, dolijeme 1l vody a přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek, pepř, majoránku a utřený česnek. Vše chvíli povaříme. |
4 | Nakonec polévku zahustíme připravenou jíškou, znovu krátce povaříme a podle chuti přisolíme. |
Polévka byla výborná. Hrášek milujeme. Šupla jsem do hrnce 5 min před koncem pár kuliček hrášku na chuť a dozdobení. Díky za tip.