Toasty s kuřecím masem a květákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toasty s kuřecím masem a květákem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 38520 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
200 g | Chléb toastový |
3 ml | Citronová šťáva |
5 g | Cukr moučkový |
4 g | Kari koření |
120 g | Kuřecí maso grilované |
200 g | Květák |
100 g | Majonéza |
3 ml | Ocet kvasný lihový |
40 g | Okurky nakládané |
3 g | Pepř černý celý |
3 g | Sůl |
30 ml | Víno bílé |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 297,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chléb toastový, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Kari koření, Květák, Okurky nakládané, Pepř černý celý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso grilované, Majonéza, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toasty s kuřecím masem a květákem postup přípravy receptu:
1 | Květák rozebereme na malé růžičky, kuřecí maso nakrájíme na kostičky, okurku na plátky, krajíčky toastového chleba opečeme nasucho v topinkovači. |
2 | Květák vsypeme do rendlíku, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, bobkový list, osolíme, přilijeme ocet a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat. |
3 | Mezitím ochutíme majonézu. Přimícháme do ní cukr, bílé víno, citronovou šťávu a kari koření. Květák smícháme s nasekaným masem, vmícháme ochucenou majonézu, vzniklou směs navrstvíme rovnoměrně na opečené krajíčky chleba, rozdělíme na talířky, ozdobíme plátkem kyselé okurky a podáváme jako studený předkrm. |