Recept

Hrášková polévka s rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 38522

Ingredience

1500 ml Hovězí vývar základní
200 g Hrášek
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 176 kcal
Kilojoule 737kJ
6% Sacharidy 21 g
6% Tuky 5 g
53% Sodík 1 g
23% Bílkoviny 13 g

Hrášková polévka s rýží postup přípravy receptu:

1

Ve vývaru povaříme propláchnutou rýži asi 20 minut.

2

V polovině doby varu přidáme hrášek a povaříme doměkka. Polévku odstavíme z plotny.

3

Přidáme nasekanou petrželku, máslo a vmícháme rozšlehaný žloutek. Polévku podle chuti osolíme a dál nevaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept