Trhanec sýrový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trhanec sýrový
Trhanec sýrový
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 38525 |
Ingredience
3 dl | Mléko plnotučné |
3 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
8 ks | Rohlíky bílé |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka uzená |
100 g | Sýr Eidam cihla 45% |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 397,8mg |
Draslík | 166,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 469,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Šunka uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Trhanec sýrový postup přípravy receptu:
1 | Rohlíky nakrájíme, naskládáme do mísy, zalijeme vlažným mlékem a necháme namočené. |
2 | Z bílků ušleháme tuhý sníh, přimícháme žloutky, promícháme, vlijeme na rohlíky, dochutíme solí, pepřem a dobře promícháme. |
3 | Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém z připraveného těsta pečeme z obou stran omelety, které ještě horké posypeme jemně nastrouhaným sýrem a jemně nastrouhanou šunkou. |
Poznámka
Trhanec podáváme teplý s kyselou okurkou, ale také studený s ostrým kečupem.