Recept

Rizoto s parmezánem a černými lanýži

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 38540
Kategorie: Rizota

Ingredience

8 dl Bujón natur kuřecí
1 stroužek Česnek
4 polévková lžíce Créme fraiche
100 g Lanýž
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
240 g Rýže Arborio
2 ks Šalotka
0,5 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Tymián sušený
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 611 kcal
Kilojoule 2 556kJ
18% Sacharidy 66 g
40% Tuky 30 g
39% Sodík 772 mg
22% Bílkoviny 13 g

Rizoto s parmezánem a černými lanýži postup přípravy receptu:

1

Rýži Arborio dobře promyjeme a necháme ji v sítu okapat. Černé lanýže dobře kartáčkem očistíme, omyjeme a osušíme. Nastrouháme je na tenké plátky. Oloupanou šalotku a česnek pokrájíme nadrobno. Pažitku s petrželkou kudrnkou omyjeme, vodu setřepeme a drobně je pokrájíme.

2

Rozpálíme ořechový olej a šalotku zpěníme. Přidáme rýži a celou dobu, než se uvaří, ji budeme míchat!

3

Rýži promícháme s cibulkou, česnekem, přidáme sušený tymián, přilijeme bílé suché víno, a za stálého míchání rýži povaříme asi 2 minuty. Pak postupně budeme za stálého míchání přilévat drůbeží bujon, zmírníme teplotu a pomalu rýži vaříme 16 minut.

4

Přimícháme nastrouhané plátky čerstvého másla (50 g) a parmezán. Stále mícháme a rýži vaříme ještě 1-2 minuty. Pak přimícháme Crème fraîche, dochutíme solí a bílým pepřem a promícháme s nakrájenými bylinkami.

5

Rizoto rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhanými lanýži a podáváme.

Poznámka

Lanýže můžeme dle libosti zaměnit za smrže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept