Vařené hovězí maso s kapustou a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené hovězí maso s kapustou a zeleninou
Vařené hovězí maso s kapustou a zeleninou
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38544 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
80 g | Celer bulvový |
60 g | Cibule |
60 g | Hořčice |
600 g | Hovězí maso přední |
250 g | Kapusta hlávková |
200 g | Kosti hovězí morkové |
150 g | Květák |
80 g | Mrkev kořen |
3 g | Nové koření celé |
3 g | Pepř černý celý |
80 g | Petržel kořen |
50 g | Pórek |
5 g | Sůl |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 93,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 123,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Hovězí maso přední, Kapusta hlávková, Květák, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kosti hovězí morkové, Mrkev kořen, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené hovězí maso s kapustou a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso s kostmi vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme celý pepř, celou cibuli, nové koření, bobkový list a vaříme hodinu a půl. |
2 | Mezitím připravíme zeleninu. Očistíme a na kostičky nakrájíme mrkev, celer, petržel, přidáme k masu a vaříme dalších 20 minut. Kapustu nakrájíme nahrubo, pórek na kolečka a květák rozebereme na růžičky. Přisypeme do vývaru k masu a vaříme ještě 10 minut. |
3 | Vývar scedíme, maso nakrájíme na porce, odstraníme kosti a koření. Maso podáváme horké s trochou zeleniny a přelité vývarem nebo samotné s hořčicí. V tom případě vývar použijeme na polévku. |