Jednoduchý recept

Javorovo-zázvorový perník s hořkou čokoládou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 38545
Kategorie: Perníky

Ingredience

125 g Cukr třtinový
0,3 kávová lžička Hřebíček
150 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Sirup Golden
200 g Sirup javorový
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Soda jedlá
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
3 kávová lžička Zázvor mletý
Poleva
250 g Čokoláda hořká
150 g Mandle

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 306kJ
11% Sacharidy 41 g
20% Tuky 15 g
3% Sodík 66 mg
10% Bílkoviny 5 g

Javorovo-zázvorový perník s hořkou čokoládou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem.

2

Do kastrolu vložíme máslo, cukr, golden sirup, javorový sirup, zázvor, skořici, hřebíček a za stálého míchání na mírné ohni rozpustíme.

3

Kastrol odstavíme ze sporáku a přimícháme mléko, vejce, jedlou sodu rozpuštěnou v trošce vody.

4

Do velké mísy nasypeme mouku a přelijeme tekutou směsí, vypracujeme hladké těsto.

5

Těsto nalijeme na plech a vložíme do trouby. Pečeme 50 minut. Po upečení plech vyjmeme a perník necháme vychladnout.

6

Hořkou čokoládu nalámeme na kousky a ve vodní lázni ji rozpustíme.

7

Rozpuštěnou čokoládou potřeme povrch perníku, posypeme nasekanými mandlemi a uložíme do chladu ztuhnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept