Javorovo-zázvorový perník s hořkou čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Javorovo-zázvorový perník s hořkou čokoládou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38545 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
125 g | Cukr třtinový |
0,3 kávová lžička | Hřebíček |
150 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Sirup Golden |
200 g | Sirup javorový |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
3 kávová lžička | Zázvor mletý |
Poleva | |
---|---|
250 g | Čokoláda hořká |
150 g | Mandle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 34,8mg |
Draslík | 107,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 29,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Hřebíček, Sirup javorový, Skořice mletá, Soda jedlá, Vejce slepičí, Voda pitná, Zázvor mletý, Mandle mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sirup Golden, Čokoláda hořká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Javorovo-zázvorový perník s hořkou čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem. |
2 | Do kastrolu vložíme máslo, cukr, golden sirup, javorový sirup, zázvor, skořici, hřebíček a za stálého míchání na mírné ohni rozpustíme. |
3 | Kastrol odstavíme ze sporáku a přimícháme mléko, vejce, jedlou sodu rozpuštěnou v trošce vody. |
4 | Do velké mísy nasypeme mouku a přelijeme tekutou směsí, vypracujeme hladké těsto. |
5 | Těsto nalijeme na plech a vložíme do trouby. Pečeme 50 minut. Po upečení plech vyjmeme a perník necháme vychladnout. |
6 | Hořkou čokoládu nalámeme na kousky a ve vodní lázni ji rozpustíme. |
7 | Rozpuštěnou čokoládou potřeme povrch perníku, posypeme nasekanými mandlemi a uložíme do chladu ztuhnout. |