Jehněčí burger s chilli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí burger s chilli
Jehněčí burger s chilli
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 38546 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
400 g | Jehněčí maso |
280 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Máta |
3 polévková lžíce | Okurka salátová |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
250 ml | Passata (drcená rajčata) |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Špenát listový čerstvý |
4 ks | Žemle tuková |
2 ks | Chilli paprička zelená |
220 g | Chilli papričky nakládané |
2 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 158,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 950,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Máta, Okurka salátová, Špenát listový čerstvý, Chilli papričky nakládané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Jogurt bílý, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Žemle tuková, Chilli paprička zelená, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej olivový extra panenský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí burger s chilli postup přípravy receptu:
1 | Na grilovací pánvi za občasného míchání opékáme asi 20 minut chilli papričky potřené olejem, až se na nich začnou dělat černé puchýřky. Následně je vložíme do mísy, kde je na 10 minut vzduchotěsně zakryjeme. Potom je oloupeme, přepůlíme a zbavíme stopky i semen. |
2 | V jiné míse smícháme mleté jehněčí maso, sůl a pepř a z této směsi zformujeme čtyři ploché placky. Potřeme je olejem a grilujeme 2 až 3 minuty po každé straně. |
3 | Burgrové housky podélně rozřízneme, jejich řezné plochy potřeme olejem, naolejovanou stranou vzhůru rozložíme na plech pokrytý pečicím papírem a opékáme v troubě pod grilem přibližně 1 minutu dozlatova. Poloviny housek potřeme okurkovou rájtou a jalapeňo dipem a na spodní díly navrstvíme jehněčí burgery, chilli papričky a mladý špenát. Dozdobíme, přiklopíme vrchními díly housek a podáváme. |
Poznámka
Okurková rajta: Smícháme 280 g hustého bílého jogurtu, 3 lžíce nahrubo nastrouhané salátové okurky, 1 lžíci sekané čerstvé máty, 1 rozdrcený stroužek česneku a sůl. Jalapeňo dip: Napřed přivedeme k varu 220 g nakládaných a pokrájených jalapeňo papriček, 1 drcený stroužek česneku, 2 lžíce cukru krupice, 250 ml passaty (rajčatového pyré) a sůl. Dále vaříme 5 minut do zhoustnutí a necháme vychladnout.