Srnčí řízky s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí řízky s křenem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38550 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce | Křen |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
80 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
600 g | Srnčí kýta |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
120 g | Sýr Eidam cihla 30% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 73,5mg |
Vláknina | 798,4mg |
Vitamín A | 145,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Olej rostlinný, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Mouka pšeničná hladká, Omáčka sójová, Srnčí kýta, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí řízky s křenem postup přípravy receptu:
1 | Srnčí kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, potřeme hořčicí, pokapeme sójovou omáčkou, obalíme v trojobalu a usmažíme na oleji dozlatova. |
2 | Usmažené řízky posypeme ustrouhaným křenem a sýrem a v pekáči dáme na chvíli zapéci do předehřáté trouby. |