Králičí stehna s jablky v alobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí stehna s jablky v alobalu
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 38551 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Jablka |
600 g | Králičí stehna |
1 polévková lžíce | Libeček |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 107,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Králičí stehna nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí stehna s jablky v alobalu postup přípravy receptu:
1 | Očištěná, omytá a osušená králičí stehna osolíme a posypeme nasekaným libečkem. |
2 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. |
3 | Pláty alobalu potřeme rozpuštěným máslem a na každý plát položíme jedno stehno, které obložíme dílky jablek. Poklademe vločkami másla a alobal dobře uzavřeme. |
4 | Pečeme na vodou omytém plechu ve středně vyhřáté troubě 40-50 minut doměkka. |
5 | Podáváme s různě upravenými bramborami nebo s dušenou rýží. |