Špíz ze svíčkové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špíz ze svíčkové
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 38554 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Chléb konzumní |
60 g | Cibule |
25 g | Hořčice |
80 g | Hořčice grilovací |
200 g | Hovězí svíčková |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
100 g | Paprika červená |
5 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
120 g | Rajčata |
200 g | Salám měkký |
100 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 67,5mg |
Draslík | 551,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí svíčková, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Rajčata, Salám měkký, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Hořčice, Hořčice grilovací, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špíz ze svíčkové postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na plátky, potom na kostky, vložíme do misky, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, hořčici, zalijeme olejem a necháme marinovat. |
2 | Mezitím nakrájíme salám a zeleninu. Točený salám nakrájíme na kolečka, cibuli, rajčata, papriky a slaninu na plátky o velikosti koleček salámu. |
3 | Kousky masa a zeleniny napichujeme střídavě na jehlu, potřeme zbylou marinádou a dáme na gril. Grilujeme ze všech stran a průběžně potíráme marinádou. |
4 | Špízy podáváme s chlebem a grilovací hořčicí. |