Těstoviny s hříbky ve smetanové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s hříbky ve smetanové omáčce
Těstoviny s hříbky ve smetanové omáčce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 38555 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 dl | Bujón houbový |
500 g | Hříbky čerstvé |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
3 ks | Šalotka |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Těstoviny Fusilli |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 148g |
---|---|
Cholesterol | 80,8mg |
Draslík | 986,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón houbový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s hříbky ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Hříbky očistíme, omyjeme, osušíme a rozkrájíme je na kousky velikosti sousta. Šalotky oloupeme a drobně pokrájíme. |
2 | V pánvi rozpálíme máslo (1 lžíce) a šalotku zpěníme dozlatova. Přilijeme houbový bujon a šalotku povaříme 10 minut. Pak ji přecedíme a prolisujeme do houbového bujonu. |
3 | V jednom větším hrnci přivedeme k varu 2.5 litru vody s lžičkou soli. Italské těstoviny uvaříme podle návodu, pak je scedíme, propláchneme vodou, odložíme zpět do hrnce a uchováme je teplé. |
4 | V druhém hrnci rozpálíme máslo (1 lžíce) s olejem a hříbky zprudka za stálého míchání restujeme 2-3 minuty. Ochutíme je pepřem, přilijeme bujon se šalotkou a pomalu vaříme 5 minut. |
5 | Přimícháme smetanu, ve které jsme rozmixovali 1 lžíci hladké mouky. Krátce, asi 3-4 minuty povaříme a dochutíme solí. |
6 | Těstoviny dáme na talíře, zalijeme omáčkou s hříbky a podáváme. |