Jednoduchý recept

Těstoviny s hříbky ve smetanové omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 38555
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 dl Bujón houbový
500 g Hříbky čerstvé
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř bílý
3 ks Šalotka
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
600 g Těstoviny Fusilli
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,125 kcal
Kilojoule 4 707kJ
42% Sacharidy 150 g
62% Tuky 47 g
18% Sodík 354 mg
47% Bílkoviny 27 g

Těstoviny s hříbky ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:

1

Hříbky očistíme, omyjeme, osušíme a rozkrájíme je na kousky velikosti sousta. Šalotky oloupeme a drobně pokrájíme.

2

V pánvi rozpálíme máslo (1 lžíce) a šalotku zpěníme dozlatova. Přilijeme houbový bujon a šalotku povaříme 10 minut. Pak ji přecedíme a prolisujeme do houbového bujonu.

3

V jednom větším hrnci přivedeme k varu 2.5 litru vody s lžičkou soli. Italské těstoviny uvaříme podle návodu, pak je scedíme, propláchneme vodou, odložíme zpět do hrnce a uchováme je teplé.

4

V druhém hrnci rozpálíme máslo (1 lžíce) s olejem a hříbky zprudka za stálého míchání restujeme 2-3 minuty. Ochutíme je pepřem, přilijeme bujon se šalotkou a pomalu vaříme 5 minut.

5

Přimícháme smetanu, ve které jsme rozmixovali 1 lžíci hladké mouky. Krátce, asi 3-4 minuty povaříme a dochutíme solí.

6

Těstoviny dáme na talíře, zalijeme omáčkou s hříbky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept