Jednoduchý recept

Polévka se zvěřinovými knedlíčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 38556
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1,5 l Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Rohlíky bílé
400 g Srnčí plec
2 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
Na houby
100 g Houby čerstvé
150 ml Voda pitná
Na jíšku
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 299kJ
4% Sacharidy 15 g
18% Tuky 13 g
35% Sodík 708 mg
56% Bílkoviny 31 g

Polévka se zvěřinovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Rohlíky namočíme do mléka, vymačkáme a umeleme se srnčím pleckem. Do masa vmícháme vejce, mouku, špetku soli a strouhanku. Z těsta tvarujeme malé knedlíčky, vkládáme do vroucího vývaru a vaříme zhruba pět minut. Poté knedlíčky děrovanou sběračkou vyjmeme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat.

2

Houby nakrájíme a podusíme.

3

V silnostěnném hrnci na másle s olejem zpěníme cibuli, přimícháme mletou papriku a zalijeme vývarem, v němž jsme vařili knedlíčky.

4

Když se vývar začne vařit, přidáme prolisovaný česnek, zbylou sůl, pepř, houby a zašleháme jíšku připravenou z másla a hladké mouky. Polévku alespoň patnáct minut povaříme na mírném plameni. Před koncem vaření vložíme do polévky knedlíčky, aby se prohřály.

Poznámka

Polévku podáváme s chlebovými krutony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept