Králík na jalovci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na jalovci
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 38557 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Jalovec |
1000 g | Králičí maso |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 154,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Králičí maso, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na jalovci postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v kastrole na másle. Přidáme omyté, na kostky nakrájené králičí maso a vsypeme koření. Nakonec přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu, podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou 20 minut. Potom kastrol vložíme do vyhřáté trouby a pokrm dopečeme bez pokličky. |
2 | Vypečenou šťávu přecedíme, přidáme do ní lžičku másla a přisolíme. |
3 | Porce králíka upravíme na talíře a přelijeme šťávou. |
4 | Vhodnou přílohou je bramborová kaše. |