Králík v leču - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík v leču
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 38560 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Králičí maso |
300 g | Lečo sterilované |
40 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 98,4mg |
Draslík | 748,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Králičí maso, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík v leču postup přípravy receptu:
1 | V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Vmícháme mletou papriku, vložíme omyté, osušené a osolené porce králíka a pod pokličkou chvilku dusíme. Podlijeme horkou vodou a dusíme do poloměkka. |
2 | Potom k masu přidáme lečo, dusíme doměkka a nakonec podlijeme smetanou. Necháme jen přejít varem. |
3 | Můžeme podávat s těstovinami nebo s rýží. |