Králík na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na žampionech
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38564 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Králičí maso |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 85,5mg |
Draslík | 811,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Králičí maso, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na žampionech postup přípravy receptu:
1 | V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, osušené porce králíka, osolíme, opepříme a krátce osmahneme. Nakonec přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. |
2 | K měkkému masu přilijeme trochu horkého vývaru a zahustíme moukou rozmíchanou v troše studeného vývaru. Pokrm podle chuti přisolíme. |
3 | Podáváme s dušenou rýží. |