Recept

Sladké hřebínky s kynutého těsta

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 38565

Ingredience

70 g Cukr krupice
40 g Cukr skořicový
20 g Cukr vanilka
13 g Droždí sušené
300 g Mouka pšeničná hladká
0,5 l Olej slunečnicový
0,1 dl Rum
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 255 kcal
Kilojoule 1 067kJ
10% Sacharidy 36 g
12% Tuky 9 g
2% Sodík 50 mg
14% Bílkoviny 8 g

Sladké hřebínky s kynutého těsta postup přípravy receptu:

1

Máslo nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme cukr, žloutky dobře vyšleháme. Přisypeme mouku s droždím, přidáme smetanu, vlijeme rum, vše dobře rukama prohněteme a vypracujeme hladké, polotuhé těsto, které necháme na teplém místě 30 minut vykynout.

2

Těsto vyklopíme na moukou posypaný val, pomoci valečku rozválíme, přeložíme, rozválíme a zase přeložíme.

3

Z rozváleného těsta vykrajujeme obdélníčky, kraje nařízneme do tvaru hřebínku. Pečeme na rozpáleném oleji z obou stran dorůžova. Upečené a ještě teplé je obalujeme ve skořicovém cukru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept