Sladké hřebínky s kynutého těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladké hřebínky s kynutého těsta
Sladké hřebínky s kynutého těsta
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 38565 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
70 g | Cukr krupice |
40 g | Cukr skořicový |
20 g | Cukr vanilka |
13 g | Droždí sušené |
300 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 l | Olej slunečnicový |
0,1 dl | Rum |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 158,2mg |
Draslík | 60,6mg |
Vláknina | 979,4mg |
Vitamín A | 169,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Olej slunečnicový, Rum, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Cukr vanilka, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladké hřebínky s kynutého těsta postup přípravy receptu:
1 | Máslo nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme cukr, žloutky dobře vyšleháme. Přisypeme mouku s droždím, přidáme smetanu, vlijeme rum, vše dobře rukama prohněteme a vypracujeme hladké, polotuhé těsto, které necháme na teplém místě 30 minut vykynout. |
2 | Těsto vyklopíme na moukou posypaný val, pomoci valečku rozválíme, přeložíme, rozválíme a zase přeložíme. |
3 | Z rozváleného těsta vykrajujeme obdélníčky, kraje nařízneme do tvaru hřebínku. Pečeme na rozpáleném oleji z obou stran dorůžova. Upečené a ještě teplé je obalujeme ve skořicovém cukru. |