Bulgur se zeleninou a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulgur se zeleninou a žampiony
Bulgur se zeleninou a žampiony
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38568 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Bulgur |
100 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Pórek |
2 kávová lžička | Sůl |
180 g | Sýr Eidam cihla 30% |
0,5 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
4,1 dl | Voda pitná |
0,5 dl | Vývar zeleninový |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 6,2mg |
Draslík | 571,8mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Celer řapíkatý, Česnek, Olej slunečnicový, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Sýr Eidam cihla 30%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bulgur se zeleninou a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Bulgur dáme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme lžičku olivového oleje se lžičkou soli a přivedeme k varu. Pomalu vaříme 2-3 minuty, pak hrnec zakryjeme a necháme 20 minut odstát. |
2 | Omyjeme tymián, petrželovou nať, bylinky drobně pokrájíme a odložíme do misky. |
3 | Očistíme a omyjeme mrkev, řapíkatý celer, pórek a česnek. Pórek s celerem pokrájíme na nudličky, mrkev na malé kostičky. Česnek drobně posekáme. Očištěné a omyté žampiony pokrájíme na plátky. Tvrdý sýr nastrouháme. |
4 | V hrnci rozpálíme máslo s olejem, nejdříve osmažíme česnek, pak přimícháme ostatní zeleninu, žampiony, promícháme a smažíme 2 minuty. Přidáme 0.5 dl zeleninového bujonu a pod pokličkou dusíme 5-7 minut. |
5 | Po 20 minutách do bulguru přimícháme nakrájené bylinky s dušenou zeleninou a žampiony. |
6 | Ochutíme solí, pepřem, rozdělíme na talíře, posypeme sýrem a podáváme. |