Kuře dušené po toskánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře dušené po toskánsku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 38571 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1200 g | Kuře |
50 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 225,0mg |
Draslík | 588,7mg |
Vláknina | 950,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kuře, Olej rostlinný, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře dušené po toskánsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kuře rozdělíme na kousky a větší kosti odstraníme. Maso osolíme, opepříme a vložíme na pánev s rozehřátým olejem. |
2 | Přidáme oloupaný, nasekaný česnek a šalvěj. Pod pokličkou maso zvolna opékáme po obou stranách 20-30 minut. |
3 | Můžeme podávat s vařenými bramborami. |