Jehně v kokosu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehně v kokosu
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38574 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Chutney mangové |
150 g | Cibule |
1 kg | Jehněčí maso |
250 g | Jogurt bílý |
60 g | Kokosová moučka |
10 g | Limetková kůra |
40 ml | Limetková šťáva |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
150 ml | Vývar jehněčí |
Koření | |
---|---|
1 kávová lžička | Kari koření |
1 polévková lžíce | Kmín mletý |
25 g | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Koriandr mletý |
5 g | Kurkuma |
3 g | Sůl |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 184,7mg |
Draslík | 488,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 545,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jogurt bílý, Limetková šťáva, Olej slunečnicový, Rajčata loupaná (konzervovaná), Kari koření, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Kurkuma, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chutney mangové, Jehněčí maso, Kokosová moučka, Limetková kůra, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Vývar jehněčí, Kmín mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehně v kokosu postup přípravy receptu:
1 | Koření: smícháme nastrouhaný zázvor, římský kmín, koriandr, kari koření, kurkumu, podle chuti sůl a pepř. |
2 | Nakrájíme maso na kousky a v koření obalíme, zakryjeme a necháme do druhého dne v chladničce marinovat. |
3 | V hluboké pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm po částech smažíme. |
4 | Maso vyjmeme a odložíme stranou. Do pánve přidáme cibuli, česnek a zvolna je za občasného míchání necháme několik minut zpěnit, až změknou, ale ještě nemění barvu. |
5 | Zaprášíme moukou a v základu ji asi 2 minuty osmahneme. Přidáme rajčata, vývar, limetkovou šťávu a kůru, čatní, podle chuti sůl a pepř. Mícháme a přivedeme k varu. Provaříme. |
6 | Vše zamícháme s masem a přidáme kokos. Vložíme do žáruvzdorné zapékací mísy. Přikryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 160 °C, až maso změkne. Přimícháme jogurt, ochutnáme, dokořeníme. Před podáváním ozdobíme snítkami koriandru. |