Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 38574
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Chutney mangové
150 g Cibule
1 kg Jehněčí maso
250 g Jogurt bílý
60 g Kokosová moučka
10 g Limetková kůra
40 ml Limetková šťáva
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
150 ml Vývar jehněčí
Koření
1 kávová lžička Kari koření
1 polévková lžíce Kmín mletý
25 g Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Koriandr mletý
5 g Kurkuma
3 g Sůl
1 polévková lžíce Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 683 kcal
Kilojoule 2 857kJ
6% Sacharidy 23 g
57% Tuky 43 g
24% Sodík 478 mg
52% Bílkoviny 29 g

Jehně v kokosu postup přípravy receptu:

1

Koření: smícháme nastrouhaný zázvor, římský kmín, koriandr, kari koření, kurkumu, podle chuti sůl a pepř.

2

Nakrájíme maso na kousky a v koření obalíme, zakryjeme a necháme do druhého dne v chladničce marinovat.

3

V hluboké pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm po částech smažíme.

4

Maso vyjmeme a odložíme stranou. Do pánve přidáme cibuli, česnek a zvolna je za občasného míchání necháme několik minut zpěnit, až změknou, ale ještě nemění barvu.

5

Zaprášíme moukou a v základu ji asi 2 minuty osmahneme. Přidáme rajčata, vývar, limetkovou šťávu a kůru, čatní, podle chuti sůl a pepř. Mícháme a přivedeme k varu. Provaříme.

6

Vše zamícháme s masem a přidáme kokos. Vložíme do žáruvzdorné zapékací mísy. Přikryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 160 °C, až maso změkne. Přimícháme jogurt, ochutnáme, dokořeníme. Před podáváním ozdobíme snítkami koriandru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept