Sekaný řízek s cibulí a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaný řízek s cibulí a smetanou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 38575 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Cibule |
600 g | Hovězí maso zadní |
400 g | Hranolky |
20 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
120 g | Smetana zakysaná 14% |
5 g | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 93,0mg |
Draslík | 625,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Hranolky , Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekaný řízek s cibulí a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí zadní umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky. Do mletého masa vmícháme bílek, osolíme, opepříme, promícháme a necháme chvíli odležet. |
2 | Masovou hmotu rozdělíme na čtyři díly, ze kterých vytvarujeme řízky. V pánvi na rozpáleném oleji řízky osmažíme z obou stran dozlatova. |
3 | V jiné pánvi rozehřejeme máslo a na něm lehce orestujeme cibuli. |
4 | Na talíře upravíme řízky, navrch poklademe restovanou cibuli, přidáme lžíci kysané smetany a doplníme hranolkami. |