Jednoduchý recept

Sekaný řízek s cibulí a smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 38575
Kategorie: Maso

Ingredience

80 g Cibule
600 g Hovězí maso zadní
400 g Hranolky
20 g Máslo čerstvé
30 ml Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
120 g Smetana zakysaná 14%
5 g Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 344kJ
10% Sacharidy 37 g
38% Tuky 28 g
31% Sodík 611 mg
70% Bílkoviny 39 g

Sekaný řízek s cibulí a smetanou postup přípravy receptu:

1

Hovězí zadní umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky. Do mletého masa vmícháme bílek, osolíme, opepříme, promícháme a necháme chvíli odležet.

2

Masovou hmotu rozdělíme na čtyři díly, ze kterých vytvarujeme řízky. V pánvi na rozpáleném oleji řízky osmažíme z obou stran dozlatova.

3

V jiné pánvi rozehřejeme máslo a na něm lehce orestujeme cibuli.

4

Na talíře upravíme řízky, navrch poklademe restovanou cibuli, přidáme lžíci kysané smetany a doplníme hranolkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept