Recept

Jehněčí musaka s lilkem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 38577
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
450 g Cibule
750 g Jehněčí maso
550 g Lilek
45 g Mouka pšeničná hladká
15 ml Olej olivový
2 polévková lžíce Oregano sušené
500 ml Passata (drcená rajčata)
3 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
5 g Sůl
150 ml Víno červené
Omáčka
15 g Hořčice
45 g Máslo čerstvé
450 ml Mléko polotučné
45 g Mouka pšeničná hladká
3 g Muškátový oříšek
125 g Sýr Gruyére
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 535 kcal
Kilojoule 2 238kJ
8% Sacharidy 29 g
41% Tuky 30 g
19% Sodík 374 mg
44% Bílkoviny 25 g

Jehněčí musaka s lilkem postup přípravy receptu:

1

Lilek nakrájíme na kolečka, dáme do cedníku, hojně osolíme a necháme 30 minut stát.

2

Do pánve vložíme mleté maso a zvolna je zahříváme, aby se rozpustil lůj. Zvýšíme žár, maso mícháme a smažíme, až zhnědne. Lžící sebereme přebytečný tuk.

3

Přidáme nasekanou cibuli, drcený česnek a smažíme je, až změknou. Zasypeme moukou, mícháme a 1 minutu ji necháme osmahnout. Přidáme kečup, víno, rajský protlak, oregano, podle chuti sůl a pepř. Zakryjeme a 20 minut podusíme.

4

Lilek propláchneme a osušíme. Položíme je na grilovací rošt a potřeme olejem. Grilujeme 5-6 minut z obou stran 10 cm pod horkým grilem.

5

Omáčka: v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku, mícháme a 2 minuty necháme osmahnout. Postupně přiléváme mléko. Průběžně promícháváme omáčku a vaříme asi 10 minut. Přidáme sýr, hořčici, muškátový oříšek, podle chuti sůl a pepř. Necháme mírně vychladnout a zašleháme vejce.

6

Do zapékací mísy rozprostřeme polovinu masové směsi, na ni narovnáme polovinu plátků lilku. Totéž opakujeme se zbylým masem a lilky. Na závěr vše zalijeme sýrovou omáčkou a 45 minut dozlatova zapékáme

7

v předehřáté troubě při 180 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept