Jednoduchý recept

Květák vařený s rajčatovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 38582
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 stroužek Česnek
60 g Cibule
800 g Květák
60 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká
2 g Pepř černý mletý
200 g Rajčata
5 g Sůl
200 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 238 kcal
Kilojoule 996kJ
5% Sacharidy 19 g
18% Tuky 13 g
28% Sodík 550 mg
9% Bílkoviny 5 g

Květák vařený s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Květák omyjeme, rozřežeme na růžičky, vložíme do osolené vroucí vody a zvolna vaříme 15 minut. Scedíme a necháme okapat.

2

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.

3

V pávi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, orestujeme, zaprášíme mouku, necháme rozpustit v tuku, přidáme rajčata, česnek, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Podlijeme červeným vínem, povaříme na požadovanou hustotu a odstavíme.

4

Květák rozdělíme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept