Květák vařený s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák vařený s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 38582 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
800 g | Květák |
60 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
2 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 813,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 417,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 104,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Květák, Rajčata, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květák vařený s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Květák omyjeme, rozřežeme na růžičky, vložíme do osolené vroucí vody a zvolna vaříme 15 minut. Scedíme a necháme okapat. |
2 | Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. |
3 | V pávi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, orestujeme, zaprášíme mouku, necháme rozpustit v tuku, přidáme rajčata, česnek, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Podlijeme červeným vínem, povaříme na požadovanou hustotu a odstavíme. |
4 | Květák rozdělíme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou. |