Pilaf s pistáciemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pilaf s pistáciemi
Pilaf s pistáciemi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38586 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
100 g | Cibule |
3 ks | Hřebíček |
30 g | Hrozinky |
5 g | Kardamom |
2 polévková lžíce | Kmín celý |
15 g | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Kurkuma |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
6 ks | Pepř černý celý |
3 g | Pepř černý mletý |
60 g | Pistácie |
250 g | Rýže loupaná |
10 g | Skořice celá |
5 g | Sůl |
1,3 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 112g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 46g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hřebíček, Hrozinky, Kardamom, Kmín celý, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Olej slunečnicový, Pepř černý celý, Pistácie, Rýže loupaná, Skořice celá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pilaf s pistáciemi postup přípravy receptu:
1 | Opražíme nasucho skořici, kmín, kuličky pepře, kardamom a hřebíček. |
2 | Pražíme asi 2-3 minuty, až začne vonět. |
3 | V hrnci s rozehřátým olejem smažíme nakrájenou cibuli a kurkumu. Smažíme za občasného míchání 10 minut, až cibule změkne. |
4 | Vsypeme rýži, mícháme a opražíme. Pomalu přidáváme horký vývar, |
5 | přidáme bobkový list, sůl a pepř podle chuti a přivedeme k varu. Stáhneme oheň, zakryjeme poklicí a podusíme asi 10 minut (poklici po dobu dušení nezvedáme). |
6 | Hrnec sundáme z ohně a necháme ji stát přikrytou asi 5 minut. |
7 | Přidáme nasekané pistácie a hrozinky a lehce je vmícháme vidličkou, aby se pilaf načechral. Ozdobíme čerstvým koriandrem a servírujeme. |