Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 38587

Ingredience

5 g Droždí
0,5 l Mléko polotučné
350 g Mouka polohrubá
30 g Máslo z moravy
60 g Máslo čerstvé
100 g Sýr Eidam cihla 40%
160 g Sýr smetanový tavený 45%
6 g Sůl
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 356 kcal
Kilojoule 1 491kJ
10% Sacharidy 36 g
21% Tuky 16 g
18% Sodík 355 mg
33% Bílkoviny 18 g

Polské lívance postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku, žloutky, sůl, mléko, vodu, droždí a rozpuštěné máslo. Uhněteme hladké těsto, zakryjeme utěrkou a necháme několik hodin kynout. Do vykynutého těsta jemně vmícháme tuhý sníh z bílků a na rozpáleném másle osmažíme slabé lívanečky dozlatova. Ještě teplé pomažeme taveným sýrem a posypeme strouhaným sýrem a slepíme k sobě.

Poznámka

Těsto je nutné několik hodin nechat kynout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept