Polské lívance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polské lívance
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38587 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
5 g | Droždí |
60 g | Máslo čerstvé |
30 g | Máslo z moravy |
0,5 l | Mléko polotučné |
350 g | Mouka polohrubá |
6 g | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
160 g | Sýr smetanový tavený 45% |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 200,5mg |
Draslík | 111,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo z moravy, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Sýr Eidam cihla 40%, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polské lívance postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku, žloutky, sůl, mléko, vodu, droždí a rozpuštěné máslo. Uhněteme hladké těsto, zakryjeme utěrkou a necháme několik hodin kynout. Do vykynutého těsta jemně vmícháme tuhý sníh z bílků a na rozpáleném másle osmažíme slabé lívanečky dozlatova. Ještě teplé pomažeme taveným sýrem a posypeme strouhaným sýrem a slepíme k sobě. |
Poznámka
Těsto je nutné několik hodin nechat kynout.