Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 38588

Ingredience

100 g Cibule
1 ks Citrony
15 g Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Olej olivový
40 g Olivy černé
400 g Paprika sterilovaná
3 g Pepř černý mletý
250 g Rýže neloupaná (Natural)
30 g Slanina vepřová
5 g Sůl
400 g Tuňák obecný
600 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 631 kcal
Kilojoule 2 640kJ
16% Sacharidy 58 g
18% Tuky 13 g
126% Sodík 3 g
66% Bílkoviny 37 g

Tuňáková rýže postup přípravy receptu:

1

Na kostičky nakrájenou slaninu vložíme do pánve a rozškvaříme ji. Přilijeme olivový olej a kolečka cibule a smažíme mírně 3-5 minut, až změkne, ale nezhnědne. Přidáme rýži a mícháme, aby se lehce opražila.

2

Zalijeme rýži horkým vývarem, přidáme sůl a pepř podle chuti a přivedeme k varu. Přikryjeme a podusíme 20-25 minut.

3

Vložíme tuňáka, papričky a olivy a podusíme 10 minut, až se tekutina vypaří a rýže změkne a tuňák je dobře podušený. Okořeníme, ozdobíme snítkami kopru a plátky citronu a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept