Recept

Ořechový dort s oříškovou smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 38589

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
130 g Cukr moučkový
60 g Mouka pšeničná hrubá
110 g Ořechy vlašské
40 g Piškoty dětské
7 ks Vaječný bílek slepičí
7 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
Na formu
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
Krém
35 g Cukr moučkový
20 g Ořechy vlašské
0,3 l Smetana čerstvá ke šlehání
Poleva
250 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Punč
2 polévková lžíce Voda pitná
Na ozdobu
15 g Cukr moučkový
40 g Ořechy vlašské
0,1 l Smetana čerstvá ke šlehání

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 666 kcal
Kilojoule 2 786kJ
20% Sacharidy 70 g
50% Tuky 38 g
4% Sodík 72 mg
25% Bílkoviny 14 g

Ořechový dort s oříškovou smetanou postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru, vanilku a třeme cca 20-25 minut. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané ořechy, rozdrobené piškoty a mouku.

2

Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme cca 45-60 minut. Hotový dort necháme vychladnout, rozřízneme, naplníme ořechovou smetanou, složíme na sebe a přelijeme punčovou polevou.

3

Necháme oschnout a poté dort dozdobíme ušlehanou, oslazenou smetanou a půlkami ořechů.

4

Na krém ušleháme v kotlíku smetanu, nejlépe ve studenu nebo na ledě. Zlehka do ní vmícháme cukr a strouhané ořechy.

5

Na polevu umícháme do husté hmoty cukr s horkou vodou a punčem (použité množství upravíme dle potřeby).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept