Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 38590
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 stroužek Česnek
120 g Cibule
125 g Houby čerstvé
250 g Játra kuřecí
80 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 g Pepř černý mletý
60 g Rajčata sušená sterilovaná
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
175 g Rýže Arborio
60 g Rýže neloupaná (Natural)
125 g Slanina vepřová
5 g Sůl
30 g Sýr Parmezán
600 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 715 kcal
Kilojoule 2 991kJ
16% Sacharidy 57 g
36% Tuky 27 g
71% Sodík 1 g
48% Bílkoviny 27 g

Turýnské rizoto postup přípravy receptu:

1

Na pánvi s olejem osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme máslo, nasekanou cibuli a drcený česnek a mírně smažíme za občasného míchání 3-5 minut, až je cibule měkká, ale nemění barvu.

2

Přidáme oba druhy rýže a průběžně promícháváme a opražíme. Pak vložíme nakrájené připravené houby a přilijeme horký kuřecí vývar. Přikryjeme a podusíme 25 minut.Zatím rozehřejeme na pánvi zbývající máslo. Vložíme kuřecí játra a smažíme je průběžně promícháváme a smažíme dozlatova 4-6 minut.

3

Játra přimícháme zlehka do rýže. Přidáme rajčata, podle chuti sůl a pepř. Podusíme jen velmi krátce, až se vsákne všechna tekutina. Podáváme horké, ozdobené parmezánem a rozmarýnem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept