Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 38593

Ingredience

120 g Cibule
100 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
400 g Rýže dlouhozrnná
60 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
1,3 l Vývar drůbeží
3 g Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 987 kcal
Kilojoule 4 131kJ
24% Sacharidy 87 g
42% Tuky 32 g
85% Sodík 2 g
29% Bílkoviny 16 g

Máslové rizoto postup přípravy receptu:

1

Rozpustíme 30 g másla, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme za občasného zamíchání, až cibule změkne, ale nezhnědne.

2

Vsypeme rýži a opražíme ji. Po 1 minutě přidáme naběračku horkého vývaru a mírně podusíme průběžně promícháváme, až se vývar vsákne.

3

Přidáme šafrán a sůl a pepř podle chuti. Postupně přiléváme vývar

4

a občas zamícháme, až je rizoto husté a krémové a rýže je měkká (asi 20-25 minut).

5

Přidáme zbytek másla a parmezánu a okořeníme podle chuti. Ozdobíme parmezánovými hoblinami a servírujeme.

Poznámka

Tento způsob přípravy rýže se zcela liší od postupu, který se používá ve střední Evropě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept