Recept

Anglické rizoto s treskou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 38595
Kategorie: Rizota

Ingredience

3 g Kurkuma
60 g Máslo čerstvé
3 g Pepř cayenský
20 g Petržel - nať
200 g Rýže dlouhozrnná
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
20 ml Šťáva citrónová
5 g Sůl
400 g Treska uzená
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 268kJ
12% Sacharidy 44 g
38% Tuky 28 g
48% Sodík 964 mg
46% Bílkoviny 26 g

Anglické rizoto s treskou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vsypeme rýži, přidáme k ní kurkumu a sůl. Zalijeme vodou a podusíme 12-15 minut téměř doměkka.

2

Zatím dáme tresku do pánve hřbetní stranou dolů, zalijeme ji vroucí osolenou vodou a podusíme 5-10 minut.

3

Jedno vejce natvrdo rozkrojíme po délce na čtvrtky a uschováme je na ozdobu. Druhé vejce nahrubo nasekáme.

4

Z tresky slijeme vývar, stáhneme z ní kůži a vykostíme ji, pak ji

5

nakrájíme na kousky. Vložíme do velké mísy, přidáme rýži, nasekané vejce, máslo, citronovou šťávu a smetanu, okořeníme solí a cayenským pepřem. Lehce promícháme.

6

Zapékací misku vymažeme, dáme do ní rizoto a pečeme 10-15 minut v troubě na 180 °C. Občas promícháme. Před podáváním vmícháme petrželku a ozdobíme čtvrtkami vejce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept