Recept

Špenátová roláda s houbami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 38596

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Houby čerstvé
1 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
100 g Sýr Leerdammer tavený
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl mořská
5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
špenátové těsto
160 g Mouka celozrnná špaldová
160 g Mouka pšeničná celozrnná
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
100 g Špenát listový čerstvý
Špenátová roláda s houbami
150 g Sýr Ricotta

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 695 kcal
Kilojoule 2 910kJ
23% Sacharidy 84 g
34% Tuky 26 g
54% Sodík 1 g
63% Bílkoviny 36 g

Špenátová roláda s houbami postup přípravy receptu:

1

Špenátové listy dobře omyjeme. V hrnci uvaříme 2 litry vody, do které ponoříme špenát. Povaříme ho 2 minuty, scedíme a necháme okapat. Rozmixujeme a dáme do mísy. Ke špenátu přidáme dva druhy mouky, vejce, sůl a dobře vypracujeme vláčné těsto. Necháme ho zakryté 30 minut odpočinout.

2

Očistíme a omyjeme směs lesních hub, česnek, cibuli, pórek a petrželku. Vše drobně pokrájíme. V pánvi rozpálíme olej s máslem, na kterém nejdříve zpěníme cibuli s česnekem, pak přidáme houby, mořskou sůl, černý pepř, drcený kmín a vše krátce podusíme. Směs dáme do mísy. Když vychladne, přidáme k ní sýry, petrželku, vše promícháme a případně dochutíme solí.

3

Těsto dáme na pomoučený vál a válečkem rozválíme na placku o síle asi 2 mm. Rozetřeme po celé ploše náplň, okraje na protilehlých koncích zahneme dovnitř a těsto stočíme do rolády. Roládu zabalíme do čistého plátna ( bílé utěrky) a převážeme provázkem.

4

V širokém hrnci přivedeme k varu 3-4 litry vody. Když se začne vařit, ponoříme do ní roládu, kterou pomalu vaříme 30 minut.

5

Uvařenou roládu vyjmeme z vody, opatrně odstraníme plátno a když roláda po chvilce trochu zchladne, nakrájíme ji na plátky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept