Špenátová roláda s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátová roláda s houbami
Špenátová roláda s houbami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38596 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Houby čerstvé |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
100 g | Sýr Leerdammer tavený |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
5 l | Voda pitná |
špenátové těsto | |
---|---|
160 g | Mouka celozrnná špaldová |
160 g | Mouka pšeničná celozrnná |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Špenátová roláda s houbami | |
150 g | Sýr Ricotta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 217,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Sýr Parmezán, Voda pitná, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Sůl mořská, Sýr Leerdammer tavený, Mouka celozrnná špaldová, Mouka pšeničná celozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátová roláda s houbami postup přípravy receptu:
1 | Špenátové listy dobře omyjeme. V hrnci uvaříme 2 litry vody, do které ponoříme špenát. Povaříme ho 2 minuty, scedíme a necháme okapat. Rozmixujeme a dáme do mísy. Ke špenátu přidáme dva druhy mouky, vejce, sůl a dobře vypracujeme vláčné těsto. Necháme ho zakryté 30 minut odpočinout. |
2 | Očistíme a omyjeme směs lesních hub, česnek, cibuli, pórek a petrželku. Vše drobně pokrájíme. V pánvi rozpálíme olej s máslem, na kterém nejdříve zpěníme cibuli s česnekem, pak přidáme houby, mořskou sůl, černý pepř, drcený kmín a vše krátce podusíme. Směs dáme do mísy. Když vychladne, přidáme k ní sýry, petrželku, vše promícháme a případně dochutíme solí. |
3 | Těsto dáme na pomoučený vál a válečkem rozválíme na placku o síle asi 2 mm. Rozetřeme po celé ploše náplň, okraje na protilehlých koncích zahneme dovnitř a těsto stočíme do rolády. Roládu zabalíme do čistého plátna ( bílé utěrky) a převážeme provázkem. |
4 | V širokém hrnci přivedeme k varu 3-4 litry vody. Když se začne vařit, ponoříme do ní roládu, kterou pomalu vaříme 30 minut. |
5 | Uvařenou roládu vyjmeme z vody, opatrně odstraníme plátno a když roláda po chvilce trochu zchladne, nakrájíme ji na plátky a podáváme. |