Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 38597
Kategorie: Rizota

Ingredience

40 g Bazalka
3 stroužek Česnek
15 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Oříšky piniové
4 polévková lžíce Pesto
250 g Rýže dlouhozrnná
175 ml Smetana 33% (šlehačka)
90 g Sýr Niva (Rokfór)
90 g Sýr Parmezán
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 878 kcal
Kilojoule 3 673kJ
22% Sacharidy 78 g
61% Tuky 46 g
92% Sodík 2 g
48% Bílkoviny 27 g

Rizoto s nivou postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpálíme máslo. Když pění, přidáme drcený česnek a mírně smažíme 1 minutu.

2

Nasypeme rizotovou rýži a mícháme, aby se rýže stejnoměrně opražila. Přilijeme 2 naběračky horkého zeleninového vývaru a mírně podusíme a průběžně promícháváme, až se tekutina vydusí. Postupně přidáváme další vývar a podusíme asi 20 minut, až je rýže téměř měkká.

3

Přidáme smetanu a podusíme zvolna, až se do rýže vsákne. Vmícháme nivu, pesto, parmezán a piniové oříšky. Ozdobíme nasekanou bazalkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept