Rizoto s nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s nivou
Rizoto s nivou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38597 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
40 g | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
15 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Oříšky piniové |
4 polévková lžíce | Pesto |
250 g | Rýže dlouhozrnná |
175 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
90 g | Sýr Niva (Rokfór) |
90 g | Sýr Parmezán |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 85,2mg |
Draslík | 541,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,1mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Oříšky piniové, Sýr Niva (Rokfór), Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pesto, Rýže dlouhozrnná, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s nivou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme máslo. Když pění, přidáme drcený česnek a mírně smažíme 1 minutu. |
2 | Nasypeme rizotovou rýži a mícháme, aby se rýže stejnoměrně opražila. Přilijeme 2 naběračky horkého zeleninového vývaru a mírně podusíme a průběžně promícháváme, až se tekutina vydusí. Postupně přidáváme další vývar a podusíme asi 20 minut, až je rýže téměř měkká. |
3 | Přidáme smetanu a podusíme zvolna, až se do rýže vsákne. Vmícháme nivu, pesto, parmezán a piniové oříšky. Ozdobíme nasekanou bazalkou a podáváme. |