Jednoduchý recept

Záhorácký závitek

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Záhorácký závitek 5 1
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 386
Kategorie: Maso

Ingredience

30 g Česnek
100 g Cibule
20 g Cukr krupice
1 g Kmín celý
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
67 g Slanina vepřová
30 g Sůl
50 g Tuk
1000 g Vepřový bok
700 ml Voda pitná
330 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 636 kcal
Kilojoule 2 661kJ
3% Sacharidy 10 g
82% Tuky 61 g
63% Sodík 1 g
20% Bílkoviny 11 g

Záhorácký závitek postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme jej na plátky.

2

Maso naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a naplníme vychladlou směsí z podušeného zelí a ostatních surovin. Plátky zavineme a převážeme režnou nití nebo upevníme párátkem.

3

Závitky na povrchu osolíme, poprášíme prosátou moukou a naskládáme do vymaštěného kastrolu. Zprudka je zapečeme v troubě, podlijeme je vodou a za občasného přelévání vlastní šťávou upečeme doměkka.

4

Měkké závitky přendáme do jiného kastrolu, zbavíme je nití či párátek, šťávu dosolíme a přecedíme na závitky.

5

Nakonec vše krátce podusíme.

6

Příprava náplně: Slaninu nakrájíme na nudličky, částečně roztavíme a osmahneme na ni oloupanou, najemno nakrájenou cibuli.

7

Do základu přidáme kysané zelí, osolíme, okmínujeme, přisladíme a opepříme.

8

Směs krátce podusíme a necháme vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept