Recept

Vegetariánská smažená rýže

  • Indonésie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 38600

Ingredience

5 g Chilli paprička
1 polévková lžíce Cukr krupice
350 g Kapusta hlávková
2 polévková lžíce Kari koření
5 g Kurkuma
2 polévková lžíce Olej rostlinný
3 polévková lžíce Omáčka sójová
200 g Rajčata
400 g Rýže dlouhozrnná
5 g Sůl
2 polévková lžíce Tamarindová pasta
10 g Zázvor celý
3 stroužek Česnek
160 g Šalotka
Ozdoba
60 g Celer řapíkatý
150 g Okurka salátová
100 g Paprika červená
300 g Rajčata

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 355 kcal
Kilojoule 1 484kJ
21% Sacharidy 77 g
3% Tuky 2 g
17% Sodík 346 mg
16% Bílkoviny 9 g

Vegetariánská smažená rýže postup přípravy receptu:

1

Uvaříme rýži ve slané vodě 12-15 minut doměkka. Scedíme, propláchneme a znovu procedíme. Přidáme tamarindovou pastu a dáme stranou.

2

Ve woku rozehřejeme polévkovou lžíci oleje, přidáme nasekané šalotky a smažíme 3-5 minut do změknutí. Vložíme drcený česnek, nastrouhaný zázvor, kari, rozdrcené chilli a kurkumu a mírně podusíme.

3

Kapustu nakrájíme na nudličky a smažíme 3-5 minut. Přidáme oloupaná nakrájená rajčata a pokračujeme 2-3 minuty. Vyndáme z pánve.

4

Rozehřejeme zbývající olej, vložíme rýži a opražíme mírně dozlatova. Zeleninu vrátíme do pánve. Přidáme sójovou omáčku a cukr a prohřejeme.

5

Podáváme horké, ozdobené rajčaty, červenou paprikou, okurkou, celerem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept