Smažená rýže s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená rýže s fazolkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38601 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
120 g | Cibule |
100 g | Cibulka jarní |
80 g | Fazolové lusky zelené |
125 g | Garnát obecný |
20 g | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
5 g | Paprika mletá sladká |
400 g | Rýže dlouhozrnná |
130 g | Žampiony čerstvé |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 12,9mg |
Draslík | 77,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cibulka jarní, Fazolové lusky zelené, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Žampiony čerstvé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Omáčka sójová, Rýže dlouhozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená rýže s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme rýži ve slané vodě 12-15 minut doměkka. Procedíme, propláchneme horkou vodou, znovu procedíme a dáme stranou. |
2 | Ve woku rozehřejeme polévkovou lžíci oleje, přidáme nasekanou cibuli a smažíme 3-5 minut doměkka. Přidáme papriku, zázvor, nakrájené žampiony a fazolové lusky a smažíme 2-3 minuty doměkka. Vyndáme z pánve. |
3 | Ve woku rozehřejeme zbývající olej, nasypeme rýži a mícháme zvolna 7-8 minut, aby se prohřála. Vmícháme sójovou omáčku. Vrátíme do pánve zeleninu a přidáme vařené garnáty a cibulku. Promícháme, ozdobíme a podáváme. |