Recept

Gratinované brambory se sýrem gruyére

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 38603

Ingredience

1 kg Brambory
15 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
150 ml Smetana 12% (konzumní)
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
125 g Sýr Gruyére
5 g Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 335kJ
6% Sacharidy 23 g
27% Tuky 20 g
21% Sodík 410 mg
21% Bílkoviny 12 g

Gratinované brambory se sýrem gruyére postup přípravy receptu:

1

Zapékací misku lehce vymažeme máslem. Smícháme oba druhy smetany s drceným česnekem.

2

Brambory nakrájíme na jemné plátky (nejlépe krouhačem v robotu).

3

Plátky brambor vyskládáme do zapékací misky a posypeme sýrem.

4

Předehřejeme troubu na 160 °C a pečeme 1 1/2 hodiny, nebo až je kůrka zlatohnědá. Servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept