Rösti cibulové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rösti cibulové
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38604 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1,5 kg | Brambory |
160 g | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
15 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 819,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej slunečnicový, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rösti cibulové postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slané vodě, vaříme asi 10 minut doměkka. Důkladně je scedíme, necháme vychladnout a oloupeme je. Přikryjeme je a necháme asi 4 hodiny v chladu. |
2 | Na pánvi rozehřejeme 1 polévkovou lžíci slunečnicového oleje, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme ji 3-5 minut až změkne, ale nezhnědne. Brambory nahrubo nastrouháme, přidáme osmaženou cibuli, opepříme podle chuti a dobře promícháme. |
3 | Na pánvi rozehřejeme 30 g másla s 1 polévkovou lžící oleje, přidáme nastrouhané brambory, lopatkou je zploštíme do tvaru koláče. Pečeme zvolna asi 15 minut, až je spodní strana dozlatova. Obrátíme na velký vymazaný talíř. |
4 | Na pánvi rozehřejeme zbývající máslo a olej, sešoupneme na ně koláč a pečeme 5-10 minut po druhé straně, aby také zezlátla. Dáme na vyhřátý talíř, ozdobíme. Koláč podáváme nakrájený na dílky. |