Lionské brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lionské brambory
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38605 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
160 g | Cibule |
90 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,8mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lionské brambory postup přípravy receptu:
1 | Zapékací mísu lehce vymažeme máslem. Ve woku rozpustíme máslo, přidáme cibuli a mírně smažíme 3-5 minut, až je cibule měkká, ale nemění barvu. |
2 | Brambory a cibuli skládáme ve vrstvách do zapékací mísy, každou vrstvu osolíme a opepříme a skončíme bramborami. |
3 | Povrch brambor polijeme zbylým máslem z pánve a pečeme při 190 °C v předehřáté troubě 1-1 1/2 hodiny, až jsou brambory měkké. Ozdobíme petrželkou a podáváme horké. |