Recept

Hovězí polévka s rýží a ředkví

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 38606

Ingredience

200 g Hovězí maso přední
300 g Rýže dlouhozrnná
3,5 l Voda pitná
1.Kořenící omáčka
2 kávová lžička Cibule
80 g Kapradí
1 kávová lžička Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
80 g Zvonek kořen
1 kávová lžička Česnek
2.Kořenící omáčka
7 g Cibule
6 ml Olej sezamový
4 ml Olej stolní
6 g Omáčka sojová světlá
0,5 kávová lžička Omáčka sójová
2 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 887kJ
22% Sacharidy 81 g
9% Tuky 7 g
36% Sodík 727 mg
28% Bílkoviny 16 g

Hovězí polévka s rýží a ředkví postup přípravy receptu:

1

Rýži namočíme na 30 minut, poté ji necháme na sítku okapat. Maso opláchneme pod tekoucí vodou, v hrnci s vodou i s oloupanou ředkví přivedeme k varu. Následně vaříme na mírném ohni ještě dalších 20 minut. Poté ředkev vyjmeme, samotné maso povaříme ještě dalších 40 minut. Vychladlý vývar scedíme přez bavlněnou utěrku. Kapradí nakrájíme na kousky asi 5 cm dlouhé, kořen zvonku opláchneme, oloupáme a pokrájíme na 6 cm dlouhé proužky, které prosolíme a namočíme do vody. Po několika minutách vodu ze zvonkových nudliček vymačkáme. Sójové klíčky opláchneme, případně okrojíme špatné konce. Přísady obou kořenících omáček smícháme.

2

Uvařenou okapanou rýži vaříme ve vodě ještě další 4 minuty, poté ještě další 3 minuty na mírnějším ohni. Když rýže nabobtná, vaříme dalších 10 minut. Uvařené maso i ředkev rozkrájíme na kousky o rozměrech 3 x 2,5cm a zalijeme je kořenicí omáčkou.

3

Kousky kapradí i kořene zvonku vsypeme na pánev a orestujeme v oleji. Na orestované kousky zvonku i kapradí vsypeme očištěné sójové klíčky, zalijeme vodou, ochutíme solí a přivedeme směs k varu, po třech minutách varu přidáme do polévky kořenící omáčku, zalijeme zcezeným vývarem, vsypeme okořeněné kousky masa, kousky kapradí, nudličky zvonku, sójové klíčky, povaříme dalších 10 minut. Nakonec přilijeme světlou sójovou omáčku a chvíli provaříme. Polévku podváme teplou tak, že do servírovacích misek urovnáme rýži, tu následně zalijeme polévkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept